sobota, 28 stycznia 2012

French Macarons

Czyli najlepsza słodycz na świecie!

Historia makaroników sięga XIII wieku. Rozpowszechnione zostały we Francji . Początkowo  uznane za ciastka biedoty, z czasem zyskały uznanie wśród szlachty i arystokracji. W renesansie znane już były w całej Europie i krajach arabskich.
Z kolei ja o ich istnieniu dowiedziałem się po obejrzeniu filmu Maria Antonina. Zamarzyło mi się spróbować tego specjału, aż wreszcie doszedłem do wprawy i mogę się nimi rozkoszować...:)

Prezentują się tak:


5 komentarzy:

  1. Jakie ladne, pastelowe :) Jeszcze przepis by sie przydal ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. przepyszna sa!!!!!!!!!!!!!!!mniam kiedy zrobisz nastepnym razem

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnio robiłem na święta Bożego Narodzenia:)

    OdpowiedzUsuń
  4. a czemu nie ma u ciebie licznika wyswietleń?

    OdpowiedzUsuń